Klik hier om e-mail te verzenden..gespecialiseerd in multifunctionality...
 

Gluten, een kleverig onderwerp..

Specifieke prote´nen, die in graankorrels worden gevonden, worden "gluten” genoemd.
In feite, is het het natuurlijke eiwitgedeelte van de tarwekorrel die wij dagelijks gebruiken.
Gluten, overvloedig aanwezig in tarwe, is een prote´ne die kettingen bevat van aminozuren. Samengesteld uit een mengsel van individuele prote´nen, geclassificeerd in twee groepen: glutenin en gliadin. De vorming van aaneenschakelingen tussen glutenin en gliadin worden "gluten” genoemd.

Deze ongebruikelijke, onoplosbare prote´ne, bezitten een speciale viscositeit die aan brood, van tarwe of glutenbevattend graan gemaakt, zijn specifieke textuur geeft. Naast dat de prote´ne aanwezig zijn in bepaalde graangewassen, worden, als bijproduct van het malen van mais, gluten gebruikt in lijmproductie. Aldus het woord "glue." Bizar genoeg, worden gluten als gras geclassificeerd door de food and drug administration.

 

 

 

Gluten worden vervaardigd door de prote´ne van een tarwemeel gemengd met water te scheiden, door middel van fysieke extractie; een eiwit rijk concentraat verkregen tijdens scheiding van koolhydraten, die blijft achter wanneer het tarwemeel met water wordt gewassen om zetmeel te verwijderen. Gluten is essentieel voor brood. In de bakkerij, is het gluten een gemaakte substantie op van prote´nen in bloem die structuur en sterkte aan gebakken goederen geeft, en worden gemaakt door hoog glutendeeg te kneden om het eiwitgedeelte te ontwikkelen en dan weg toenemend het zetmeel.

Mensen lijdend aan sprue van de buikholte, ook die vaak als glutenonverdraagzaamheid wordt beschreven, of crohn's de ziekte, moet gluten, tarwe en tarweproducten vermijden. Andere ziekten met betrekking tot de ziekte van de buikholte zijn: dermatitis herpetiformis, schildklier ziekte, systemische erythematosus wolfszweer, type 1diabetes, lever ziekte, collageen vasculaire ziekte, reumato´de artritis, Sj÷gren syndroom.
De onverdraagzaamheid van het gluten of Van de buikholte is een intestinale ziekte wat dat betekent het slijmerige membraan van de kleine darm wordt verwond door gluten, bepaald als een "spijsverteringsziekte die de kleine darm beschadigt en mengt zich in absorptie van voedingsmiddelen van voedsel "be´nvloed die lijd aan schade aan de villi (het verkorten en het villous afvlakken) in van de dunne laag propria en crypt gebieden van hun darmen wanneer zij specifiek eten voederkorrel antigenen (giftige aminozuuropeenvolgingen) dat in tarwe wordt gevonden, rogge, en gerst. De haver is traditioneel als beschouwd om giftig aan celiacs, maar recente wetenschappelijke studies anders hebben getoond.

gluten wordt gevonden in meest verwerkte of vervaardigd voedsel, is uiterst hard vermijden en is verborgen in veel onverwacht voedsel zoals zoethout of verwerkt vlees zoals ham, maar hoofdzakelijk in tarwe, rogge, en gerst. Gluten wordt gevonden hoofdzakelijk in voedsel, maar ook in producten gevonden wij elk gebruiken dag en zelfs sommige geneesmiddelen.

Aan vermijd tarwe en tarweproducten

Gluten vrij niet is het zelfde als vrije tarwe; individuen die aan "van de buikholte" lijden niet of van de buikholte kan vinden zij slechts tarwe door omschakeling kunnen moeten verwijderen aan de veel meer voedings "gespelde" bloem.

Tarwe Zetmeel

Het zetmeel van de tarwe is een onontbeerlijk ingrediŰnt in vele voedingsmiddelen en wordt genoteerd voor zijn capaciteit om het koken van en de verwerking van uitersten te weerstaan evenals voor zijn capaciteit om zachter te vormen, kleeft meer offerte en gelen dan ander zetmeel.
Het zetmeel wordt gebruikt als bindmiddelen, vergrotingen, emulsiestabilisatoren en ingrediŰnten dragers in cakes, noedels, pastei het indienen, soepen, sausen, graangewassen, deklagen, bakkerij en beslagmengelingen, het bestrooien, kanten-en-klaar-maaltijd en zoals een bindmiddel in worsten.

klik hier voor meer informatie over gluten, glutenvrij, en glutenvrije producten, voedingswaar.nl

Typische Toepassingen van het Zetmeel van de Tarwe

Product Type Functies/Voordelen

Gebakken Voedsel

Schuim De Cakes van het type Verbetert volume, symmetrie, en tederheid.

Laag Cakes De het beslagviscositeit van controles, verbetert het eten kwaliteit en structuur.

Dieet Broden Verstrekt lage eiwitproducten voor speciale dieetbehoeften.

Koekjes Uitgespreide controles en dikte.

Pastei Korsten Laat het verkorten vermindering toe terwijl het behouden tederheid.

╔clair/Room De Basissen van de rookwolk Voorziet structuur van gewenste textuur.

Droog Voedsel

Cake Mengelingen De absorptie, de vochtigheid en de structuur van controles.

Graangewassen Het puffen hulp, de sterkte van de verhogingenvlok.

Donut Mengelingen (caketype) De viscositeit van controles en vette absorptie, verhogingen tederheid.

Het berijpen De mengelingen, verglaast De verspreidbaarheid van controles.

Jus, Saus, de Basissen van de Soep Verstrekt hoge vaste lichamen zonder het bovenmatige dik maken.

Pannekoek & de Mengelingen van de Wafel Uitgespreide controles.

Pudding & de Mengelingen van het Dessert Verstrekt zacht lichaam.

Kruid Mengelingen Voorziet massa en vloeibaarheidsbescherming van geen het maskeren van gevoelige aroma's.

Ingeblikt of Voedsel Glassed

Baby Voedsel Zachte consistentie met duidelijke aromaversie.

Puddingen Vlotte mouthfeel, zachte textuur.

Salade (Spoonable) vullingen Zacht, volledig lichaam met emulsiestabiliteit.

Sausen, Jus, Soepen Maakt met beter aroma toe te schrijven aan snelle hittepenetratie dik.

Huisdier Voedsel

Vlees Producten Het binden, vermindert inkrimping.

Jus Maakt dik en verbetert stabiliteit.

Andere Producten

Het paneren/Beslagen Band en adhesie met lage oliebestelwagen.

Pan Release(for gebakken goederen) De agent die met het verkorten/olie wordt gemengd, verstrekt een panversie die kan zijn opgeslagen.

Verzuur Room/Onderdompelingen Het lichaam en de textuur van controles.

Malen en Baksel
Gluten kan door de bloemmolenaar en/of door de bakker worden toegevoegd. Het mengt zich gemakkelijk met andere droge ingrediŰnten wordt en gemakkelijk behandeld en opgeslagen.

Gluten verbeter de sterkte van bakselbloem en verhogingen bakkend tolerantie met verhoogde absorptie, mengt tijdtolerantie en gistingstolerantie. De broodjes van de hamburger en van de hotdog, multigrain, low-calorie en high-fibre broden, evenals alle andere specialiteitbroden die speciale korreltextuur vereisen, de brood volumes en de betere ingrediŰnt-dragende capaciteiten, zullen profiteren de meesten van glutentoevoeging.

Deegwaren
Het gluten kan door deegwarenfabrikanten worden gebruikt om de productie te verbeteren, het koken en het eten kwaliteiten van deegwaren maakten van harde tarwegriesmeel en/of de bloem van lagere rangdeegwaren. Het gluten kan weerstand tegen breuk verbeteren, de tolerantie aan het te gaar koken, vermindert het koken verliezen en handhaaft optimum het eten van textuur. Het gluten zal ook de structurele integriteit binnen verbeteren gerepliceerde producten.

Ontbijt Graangewassen
Hoogte in graangewassenprote´ne, compatibel in aroma en laag in vet, Whetpro 80 zijn ideaal voor de bevordering van de voedingswaarde en de structurele sterkte van graangewassenproducten.

Typisch Toepassingen van Gluten (cont'd)

Het paneren en Beslagen
Het gluten kan worden toegevoegd om de adhesie van beslagen in gebraden voedsel te verbeteren. Wanneer het gluten voor dure eialbumine wordt gesubstitueerd, hete en koude adhesie de scores zijn vergelijkbaar. Wanneer toegevoegd als beslagingrediŰnt, zal het verstrekken barriŔre eigenschappen aan vochtigheidsverlies terwijl het bijdragen van oppervlaktecrispiness. Wanneer het gluten in deklagen wordt gebruikt die gefrituurd zijn, wordt greasiness gecontroleerd.

Proces De Analogons van vissen, van het Vlees, van het Gevogelte en van de Kaas
Het gluten van de tarwe is de enige natuurlijke non-meat prote´ne die kan simuleren de textuur van vlees, gevogelte en vissenspier. Dit kenmerk, samen met de capaciteit van het gluten om te binden met en spierprote´nen te herstructureren, het uiterst voor de bewerker waardevol heeft gemaakt. Significante besparingen zijn voortgekomen uit het gebruik van gluten met economische besnoeiingen van vlees.

Tarwe gluten voor gebruik in toepassingen waar minimaal graangewassenaroma en hoog de gluten functionaliteit wordt gewenst, zoals op surimi-gebaseerde zeevruchtenanalogons, verwerkt vlees, vlees en gevogelteanalogons, kaasanalogons, imitatie kaas en vegetarisch voedsel.

Tarwe het gluten als bindmiddel van het emulsievlees in Canada en draagt non-meat bij prote´ne zoals toegestaan door vleesverordeningen. Voor etiketteringsdoeleinden, soms geclassificeerd als "Gewijzigd Tarwemeel" en kan worden nagedacht een gedeeltelijk bindmiddel, het staat de bewerker toe om bloem en andere bindmiddelen toe te voegen zoals gevraagd. Wanneer toegevoegd aan worstje, Bologna en pepperonisemulsies, Meatbind verstrekt optimale emulsiestabilisatie zonder de behoefte aan andere bindmiddelen en vullers.

Huisdier Voedsel
Het gluten is een essentieel ingrediŰnt voor geherstructureerd produceren geworden vlezige brokken van vleesbijproducten. Hoewel zijn belangrijkste gebruik wordt gevonden in premie ingeblikt kat en hondvoedsel, kan het de textuur, vochtigheid verbeteren en sterkteeigenschappen van droge en halfdroge producten.

Tarwe het gluten is ÚÚn van de weinig commerciŰle bindmiddelen die voedings zullen toevoegen waarde om korrels te voeden. Wanneer het met aquicultuur voedt vroeger wordt gemengd aan stoom het pelletiseren of uitdrijving het koken, zal het het binden verlenen en de eigenschappen van de waterstabiliteit aan de voerkorrels.

 

klik hier voor meer info over glutenvrij:
www.voedingswaar.nl

 

Dit is een voorbeeld van een webpagina. Deze wordt alleen aan u getoond als algemene informatie en dient niet te worden beschouwd als volledig of accuraat. Close Disclaimer