Klik hier om e-mail te verzenden..gespecialiseerd in multifunctionality...
 
     

Wat is Spelt?

 

Geschiedenis van Spelt:
De officiële naam van spelt is Triticum aestivum var. spelta. Spelt werd origineel verbouwd in Perzië rond 5000 tot 6000 v.Chr. Spelt wordt meer dan 1000 jaar verbouwd in Europa, en spelt wordt meer dan 100 jaar verbouwd in Noord Amerika. Spelt wordt vaak gebruikt als voeder graan voor dieren. Toch, de populariteit groeit als een dieet graan wegens haar volle smaak, grote proteïne en vitaminen/mineralen inhoud. Recente DNA bewijs steunt een onafhankelijke oorsprong voor Europese spelt via hybridisatie. Of spelt twee aparte oorsprongsgebieden in Azië en Europa heeft, of één oorsprongsgebied in het Nabije Oosten, is momenteel niet opgelost. De grote populariteit van Spelt in Nederland op dit moment is hoofdzakelijk te danken aan de medewerkers van Voedingswaar.nl, die sinds meer dan 10 jaar actief spelt promoten bij producenten, doctoren, diëtisten en voedingsdeskundigen.

spelt aren

Spelt en Tarwe:
Spelt is vergelijkbaar met tarwe in voorkomen. (uiterlijke kenmerken) Echter, spelt heeft een harder kroonkafje dan tarwe, die kunnen helpen de voedingsstoffen in spelt te beschermen. Spelt meel heeft een ietwat vollere en iets zoetere smaak dan volkoren tarwemeel. Spelt bevat meer eiwit dan tarwe, en de eiwitten in spelt zijn makkelijker te verteren. Dit betekent dat sommige mensen die allergisch zijn voor tarwe wellicht spelt kunnen tolereren. Spelt heeft gluten, vergelijkbaar met tarwe, dus spelt is niet geschikt voor een gluten-vrij dieet.

spelt grain

Gebruik Spelt in Uw Dieet:
Spelt meel of bloem kan tarwe bloem of volkoren meel vervangen in recepten voor brood en pasta. Sommige mensen mixen spelt bloem met tarwe bloem, wat we niet aanraden. Wij hebben spelt gebruikt voor brood, bolletjes, duivekater, koekjes, muffins, soldaatjes en pizzabodem enz en we hebben spelt gebruikt in de plaats van tarwe in bijna elk recept.
Spelt is langzamerhand bekend als het gezonde graan, zo zijn spelt producten zoals brood en pasta algemeen verkrijgbaar in de meeste natuurvoedingswinkels.

Spelt Kopen:
Uw lokale natuurvoedingswinkel heeft spelt producten. Spelt pasta is verkrijgbaar in volkoren en witte varianten en gaan prima samen met elk gerecht dat pasta bevat. De witte spelt is lichter van kleur en textuur omdat het fijner gemalen is. Spelt brood en meel zijn te vinden in winkels en online. U zou zelf spelt graan in bulk kunnen kopen en een keuken molen gebruiken om uw eigen spelt bloem te maken.

Spelt in bulk

   
Artikelen die aan de zoekcriteria voldoen
 Spelt Fettuccine van Speltbloem Type 630 (Tagliatelle pasta)   Spelt Fettuccine van Speltbloem Type 630 (Tagliatelle pasta) 
 Spelt Fettuccini   Spelt Fettuccini 
 Spelt Griesmeel   Spelt Griesmeel 
 Spelt Macaroni   Spelt Macaroni 
 Spelt Macaroni, spiralen, van Speltbloem Type 630   Spelt Macaroni, spiralen, van Speltbloem Type 630 
 Spelt Spaghetti   Spelt Spaghetti 
 Spelt Spaghetti van Speltbloem, Speltbloem Type 630   Spelt Spaghetti van Speltbloem, Speltbloem Type 630 
 Spelt Spaghetti van Speltgriesmeel (Dubbele hoeveelheid)   Spelt Spaghetti van Speltgriesmeel (Dubbele hoeveelheid) 
 Spelt Spaghetti van Volkoren-speltmeel (Dubbele hoeveelheid)   Spelt Spaghetti van Volkoren-speltmeel (Dubbele hoeveelheid) 
 Speltbloem type 405 (extra fijn)   Speltbloem type 405 (extra fijn) 
 Speltpasta buisjes; Rigatone, van Volkoren Speltmeel   Speltpasta buisjes; Rigatone, van Volkoren Speltmeel 
Product 1 t/m 11 van totaal 11 Pagina(s) gevonden:  1 
 
Meer Spelt Producten
Home